tiistai 25. tammikuuta 2011

AVAAMO-toiminta alkoi

AVAAMO-opintoryhmätoiminta alkoi viime viikolla 17.1.2011 Lappeenrannassa

Kokoonnuimme ensimmäiseen AVAAMO-tapaamiseen Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa. Koolla oli Johanna Kotkasta Suomen merimuseosta, Irja Kouvolan kaupungin museoista (taidemuseo), Irmeli Savonlinnan maakuntamuseosta ja ryhmää emännöivästä Etelä-Karjalan museosta Marjatta, Mona, Leena ja Päivi, Suomen museoliitosta Pauliina ja kirjoittaja. Muutama ryhmäläinen ei päässyt vielä paikalle.

Ryhmä antaa moniammatillisen näkökulman museopedagogiseen ajatteluun. Ryhmässä on mukana museopedagogien(lehtorien) lisäksi sekä kokoelma- että näyttelyintendenttejä, amanuensseja, tutkija ja museonjohtaja. Moniammatillisuus ryhmässä näkyy eri osaamisalueina kuten museopedagogiikka yleensä, draamapedagogiikka, organisointi- ja projektihallinta, verkostoitumistaidot, venäjän kielen taito, joka olikin mielenkiintoinen näkökulma, koska ollaan maantieteellisesti lähellä Venäjää ja yleisötyön hallinta. Tällä osaamisjoukolla on mielenkiintoista pureuta tarkemmin aiheeseen aikuiset museokävijöinä ja aikuiset oppijoina museoissa. Kaikki olemme oppimassa aiheesta lisää.

Ohjelma, jota ryhmässä aletaan käsitellä tarkemmin AVAAMO-kokoontumistten puiteissa on Museo-mummo /vaari -ohjelma, jota Etelä-Karjalan museossa parhaillaan kehitetään. Tästä lisätietoa suoraan museolta tai täältä blogista kevään kuluessa.

Pauliina kiteytti hyvin ryhmän työ ja -toimintanimeksi: Sukupolvia yhdistävät mallit museoissa. Mitä aihe herättää sinussa, kirjoita kommenttia! Teema, johon aiotaan pureutua tarkemmin artikkelien kautta valikoitui jo ryhmässä, mutta kerromme siitä lisää, kun olemme käyneet kaikissa neljässä aloittavassa ryhmässä ja katsoneet, mihin teemaan muiden mielenkiinto kääntyy.

Huomenna toiminta jatkuu Suomen pohjoisessa, Rovaniemellä. Keskisen Suomen ryhmäläiset: muutin meidän kokoonotumispäivän blogin aikatauluun eli siis torstai 3.2.2011.

Leena t. 25.1.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti