tiistai 4. tammikuuta 2011

AVAAMO-ryhmien aloituspäivät

Nyt on saatu sovittua ensimmäiset AVAAMO-tapaamispäivät eri puolille Suomea:

maanantai 17.1.2011 Lappeenranta
keskiviikko 26.1.2011 Rovaniemi torstai

torstaina 3.2.2011 Jyväskylä HUOM! päivitetetty uusi aika!
perjantai 4.2.2011 Tampere

Ensimmäiseen tapaamiseen varataan 3 – 4 tuntia eli puolipäivää. Muutamille paikkakunnille saatamme tulla kahdeksi päiväksi, jotta pystymme tutustumaan museoonne kevään muiden tapaamisten sisällön tarkentamiseksi. Paikka ja aloitusaika tarkennetaan vielä erikseen paikkakunnittain sähköpostilla. Tapaamme Pauliinan kanssa Museoliitossa huomenna 5.1.2011, jonka jälkeen välitän lisätietoa vaihtoehtoisista sisällöistä. Ensimmäisen tapaamisen aikana sovitaan kevään muut tapaamisajankohdat.

Turkuun toivotamme hyvää kulttuurivuoden alkua ja palataan asiaan kesällä tai kesän jälkeen. Helsingin AVAAMO-ryhmän perustamisesta kuullaan lisää, kun saadaan Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry:n kommenttia asiaan.

Tätä odotellessa, voi vaikka tutustua teokseen Oppimisen sillat – Kohti osallistavia oppimisympäristöjäkirjaan, joka löytyy pdf-muodossa osoitteesta https://helda.helsinki.fi/handle/10138/15628 . Sitä selaillessa ja lueskeltaessa voi miettiä
· mitä yhteistä ja mitä eroavaisuutta löytyy esim. kirjan osallistavasta pedagogiikasta, jos
· sitä käytetään museoympäristössä, kun
· kohderyhmänä on
· lapset
· tai
· aikuiset.

Hankkeen yksi tavoite on kehittää museoammattilaisten aikuispedagogista osaamista, joten aloitetaanko reflektoimalla museopedagogiikkaan, joka perinteisesti on ollut suuntautunut lapsiin, lapsiryhmiin, koululaisiin tai perheisiin. Jo olemassa oleviin hyviin käytänteisiin ja malleihin perehdytään sitten varsinaisissa tapaamisissa.

Leena t 4.1.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti