tiistai 28. syyskuuta 2010

Palkintojen jakoa


En mitenkään voi olla hehkuttamatta tänään saamaamme Pedaalin palkintoa! Varsinaisesti Avaraan museoon se ei kohdistu, mutta välillisesti kyllä. Nimittäin Avara museon Moniäänistä museota ei olisi ilman tamperelaista TAITEtta, ilman TAITEn pilottia ei myöskään olisi kaupungissamme ollut tätä mainiota poikkihallinnollista mallia, eikä TAITEn tuottamaa Taidekaarta.

TAITE on saavuttanut mitä ilmeisemmin 10 vuoden iän. Sen alkua on vähän hankala laskea koska alkuun mahtui paljon pätkärahaa. TAITEn nimessäkin projekti on roikkunut vielä pitkään vaikka sen toiminta vakiintui vuonna 2005 lähtien vakituisten toimien myötä. Alkunsa tämä mainio malli sai kahden Marjaanan, Kalliokosken ja Herlevi-Turusen ajatuksista elävöittää museoiden opastettuja kierroksia. He tulivat museomaailmaan ulkoa, koulusta ja päiväkodista ja toivat tullessaan totta vie terveellisen tuulahduksen. Itse pääsin osalliseksi tähän humuun vuoden 2003 alusta (muistaakseni:) seurattuani sitä ennen tiiviisti heidän matkaansa museomaailmassa. TAITE nimikin otettiin käyttöön suurin piirtein näihin aikoihin.

Näen itse Pedaalin myöntämän palkinnon arvokkuuden myös moniammattillisuuden palkintona. Nykyisessäkin TAITEssa meitä on moneksi ja se on meille suureksi rikkaudeksi.

Tätä moninaisuutta tullaan vaalimaan myös Moniäänisessä museossa, taitemaisuutta ja hullunrohkeuttakaan unohtamatta :)
Kuva voi olla hieman rakeinen, onhan se jo TAITEn 'varhaisilta' vuosilta. Palkintomme peruskallion äärellä: Marjaanat työssään.

4 kommenttia:

 1. Hieno juttu, onnea! Ansaittu palkinto :)

  VastaaPoista
 2. Onnea vielä kerran!

  VastaaPoista
 3. Onnea myös täältä Kuopiosta! Oli hienoa olla paikan päällä Helsingissä todistamassa aiheellisesti palkittua poikkitieteellistä, -taiteellista ja -organisatorista yhteistyötä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille onnitteluista! Mieltä lämmittää :)

  VastaaPoista