maanantai 27. syyskuuta 2010

Terveisiä MumAE-konferenssista Kööpenhaminasta (23.9-30.9.2010)

Pikaisimmat terveiset Museums meet Adult Educators-konferenssista. Konferenssin yksi aktiivisimmista järjestäjistä oli Englannin kansallinen NIACE The National Institute of Adult Continuing Education, kotisivu http://www.niace.org.uk/. Insituutin ajatus on rohkaista aikuisia kaikenlaisen oppimisen ääreen. Paikalla oli tutkijoita mm. Simon Beer, Essex Havard, Jan Novitzky, jotka ovat tehneet pitkään työtä informaalien oppimimisen paikkojen parissa kuten museot ja kulttuurilaitokset.

Toinen mielenkiintoinen linkki on EAEA European Association for the Education of Adults, jota esitteli pääsihteeri Gina Ebner Brysselistä. EAEA:n tiedotusosasto on Suomessa, josta sanotaan heidän kotisivullaan http://www.eaea.org/fi/index.php?k=3058 :
Toimisto koostuu yhdestä työntekijästä, Johanni Larjangosta. Useimmiten hänet löytää tietokoneensa äärestä lisäilemässä uusia tietoja EAEA:n kotisivuille, mutta hän osallistuu myös seminaareihin ja tapaamisiin, yrittäen elää elinikäisen ja elämän täyteisen oppimisen periaatteiden mukaisesti.

NIACEn henkilökunnan kanssa keskusteltiin yhteisistä mielenkiinnon rajapinnoista, joiden eteen tullaan ehkä työskentelemään ensi vuoden aikana tai tulevaisuudessa yleensä. Yhteydenotto Suomen EAEA tiedotustoimistoonkaan on työn alla. Miten asiat alkavat kehittyä, kerrotaa siitä lisää täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti