keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Elämyksellinen opastus Sam Vannin maalaukseen Ratsastaja / Porin taidemuseo

Sam Vannin arvoituksellinen maalaus Ratsastaja esitellään kevään toisessa kokeellisessa opastuksessa kuvailutulkkauksen keinoin. Maalaus on vuodelta 1963 ja tyyliltään esittävän ja abstraktin välissä.

Kuvailutulkkauksena toteutettavassa, kaikille avoimessa opastuksessa kokeillaan, miten kuva taipuu sanoiksi ja kuinka kuva muuttuu sanojen kautta mielikuvaksi. Tilaisuus sopii myös näkövammaisille.

Kuvailutulkkauksen tarkoituksena on sanallistaa teoksen visuaalisuus. Kuvailutulkki pyrkii työssään objektiivisuuteen, mutta välittääkseen kuulijoille teoksen tunnelman ja sävyt hän tuo mukaan myös oman näkemyksensä ja kokemuksensa teoksesta. Kuvailutulkkauksen käyttäminen on uutta Porin taidemuseossa. Syksyllä 2010 taidemuseossa vieraili kuvataiteilija Maarit Hedman joka perehdytti museon henkilökuntaa kuvailutulkkaukseen. Porin taidemuseon pedagoginen yksikkö laajentaa kevään aikana osaamistaan kokeilemalla erilaisia opastusmuotoja ja ideoimalla uudenlaisia tapoja tutustua teoksiin ja osallistaa yleisöä.

KoeTILAn elämyksellisissä opastuksissa tutustutaan Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmasta poimittuihin teoksiin. Seuraavaksi vuorossa on Victor Vasarelyn Garam, 1949-53, josta nähdään flamencotanssijan tulkinta 09.03., sekä viimeisenä 06.04. Tor Arnen Punaista valoa, jossakin, 1980, jonka inspiroimana kolme runoilijaa on tehnyt omat tulkintansa. Lue lisää: www.poriartmuseum.fi/fin/nayttelyt

Elämyksellinen opastus 02.03. kello 18. Vapaa pääsy. Porin taidemuseon KoeTILA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti