tiistai 24. tammikuuta 2012

Avaamo-toiminnan jatkoa


Museomummo Etelä-Karjalan taidemuseossa.
Vuosi sitten Avara museo -hanke aloitti alueelliset opintopiirit eli Avaamot neljällä eri paikkakunnalla: Lappeenrannassa, Tampereella, Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Syksyllä Avaamo-ryhmät kokoontuivat myös Helsingissä ja Turussa. Ryhmien idea lyhyesti kuvailtuna oli koota yhteen tietyn alueen (esim. Kaakkois-Suomi, Väli-Suomi) museoalan ammattilaisia keskustelemaan museoiden aikuisyleisöistä. Lue opintopiireistä lisää täältä.

Tarkoitus oli, että Avara museo -hankkeen puitteissa kukin ryhmä kokoontuu kolme kertaa ja tämän jälkeen itsenäisesti, jos vain intoa ja kiinnostusta löytyy. Ja iloksemme voimme todeta, että sitä on löytynyt!

Turussa Avaamo-ryhmä on sopinut keväälle kolme tapaamista, joissa tullaan keskustelemaan kävijätutkimuksista, parhaista ja pahimmista aikuistoiminnoista museoissa sekä museoiden kokousasiakkaista. Tampereen ryhmä on myös kokoontunut jo kerran tänä vuonna. Tuolloin ryhmä arvioi Werstaan Meirän kaupunki -näyttelyä ja keskusteli Näyttelyviestintä -kirjasta. Seuraavaksi suunnitelmissa tapaaminen Kankaanpään museossa, jossa näyttelyä arvioidaan jälleen Thinking aloud eli ääneenajattelumenetelmän avulla. Kaakkois-Suomen ryhmä on samoilla linjoilla: he tapaavat helmikuussa Kotkassa ja testaavat samaa menetelmää.

Avaamo-ryhmät antavat oman panoksensa myös hankkeen loppujulkaisuun ja heitä pääsee kuulemaan myös hankkeen päätösseminaarissa 4.-5.10.2012 Porissa. Kiitokset kaikille aktiivisille avaamolaisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti