tiistai 14. joulukuuta 2010

Museot oppimisen paikkoina ja oppivina organisaatioina


Joulukuun alussa käynnistyi uusi EU-hanke The Learning Museum (LEM), jonka tavoitteena on luoda eurooppalaisten museoiden ja kulttuuriperintöorganisaatioiden verkosto elinikäisen oppimisen teeman ympärille. LEM tarkastelee museoita sekä oppimisen paikkoina että itsessään oppivina organisaatioina. Hanke on saanut rahoituksen Elinikäisen oppimisen Grundtvig- ohjelmasta. Suomen museoliitto on hankkeessa partnerina yhdessä parinkymmenen muun eurooppalaisen (ja yhden pohjoisamerikkalaisen) organisaation kanssa. Toiveena on, että saamme LEMistä uutta eurooppalaista näkökulmaa Avara museo -hankkeeseen.

LEM-hankkeen avaustapaamisessa oli mielenkiintoista kuulla partnereiden esittelyjä omista organisaatioistaan. Museot ja muut kulttuuriperintöorganisaatiot ympäri Euroopan ovat tehneet paljon työtä elinikäisen oppimisen ja aikuisten parissa. Osaamista ja hyviä käytäntöjä on olemassa. LEMin yhtenä tavoitteena on tämän osaamisen ja tietouden levittäminen. Tämä on tarkoitus tehdä mm. hankkeen verkkosivujen kautta. Verkkosivut avautuvat koko laajuudessaan vasta helmikuussa 2011, mutta pistäkää nyt jo mieleen osoite www.lemproject.eu.

LEM järjestää kolmen toimintavuoden aikana useita seminaareja. Ensimmäinen seminaari järjestetään ensi vuoden lokakuussa Tampereella yhdessä Avara museo -hankkeen kanssa! Merkatkaa kalentereihinne päivämäärä 12.10.2011. Lisätietoa seminaarin ohjelmasta julkaistaan aikanaan tässä blogissa ja Museoliiton tiedotuskanavien kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti